Frequently Asked Questions

Ben je al (bijna) overtuigd maar heb je nog een aantal vragen? Hier hebben wij een aantal veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden voor je op een rijtje gezet! Hopelijk staat hier alles tussen wat je wil weten. Heb je een vraag die hier nog niet tussen staat? Schroom dan niet en stuur gerust een mailtje naar [email protected]. Er staan namelijk meerdere leden direct klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Kost Demoslidmaatschap veel tijd?

Wat Demos uniek maakt is dat jij zelf bepaalt hoeveel tijd je in Demos steekt en hoe jij jouw studententijd inricht! Heb je zin om 3 dagen per week te komen borrelen na een lange studeerdag? Superleuk! Zou je liever 1 keer per twee weken een keer langskomen voor een gezellige avond? Net zo goed! In principe kom je wanneer jij hier zelf zin in hebt en kies je je eigen verplichtingen. Wanneer je besluit bij een groepering te gaan, een commissie te doen of je bij een ondervereniging aan te sluiten zullen zij uiteraard wel jouw aanwezigheid verwachten, maar de keuze om hier tijd in te investeren ligt altijd bij jou zelf!

Lidmaatschap van Demos en studie zijn goed te combineren! Naast dat je vrij bent om te kiezen wanneer je wilt komen - en je dus gewoon een avond kunt overslaan op 't moment dat t net even drukker is met je studie - proberen wij onze leden zo goed mogelijk te ondersteunen in hun studie. Voor de basisvakken die alle eerstejaars studenten van de TU/e volgen, worden vragenuurtjes georganiseerd en iedere studie heeft een eigen groep waarin je aan ouderejaars leden al je vragen kunt stellen. Daarnaast zorgen we rond de tentamenweken voor studieruimtes op de sociëteit en het TU-terrein waar je samen kunt studeren. Ook bij het plannen van activiteiten wordt rekening gehouden met tentamenweken (die tenslotte voor alle leden van de vereniging hetzelfde zijn), waardoor de weken voor tentamens over het algemeen rustig zijn en er de weken na de tentamens veel feestjes en activiteiten georganiseerd worden. Lid worden bij Demos kan je studie op deze manier dus zelfs ten goede komen!

Uiteraard. Er zijn zelfs heel wat leden die naast lid bij Demos, ook nog lid zijn bij een sportvereniging in Eindhoven, zoals bijvoorbeeld een voetbal of hockeyvereniging! Op deze manier lukt het leden om naast lekker actief bezig te blijven, óók een groot netwerk op te bouwen wat bij een studie-of sportvereniging niet altijd lukt. Daarnaast hebben wij bijvoorbeeld met Demos zelf ook een enthousiast zaalvoetbalteam, doen we elk jaar mee aan de Batavierenrace (vooral even googelen!) en organiseren we zelf elk jaar een stepestafette!

Demos heeft verschillende huizen waar alleen Demosleden wonen. Binnen deze huizen kom je alleen te wonen als je lid bent van Demos en dit is dan ook een enorm handige manier om aan een kamer te komen! Daarnaast breid je door lid te worden van Demos je kennissennetwerk in Eindhoven flink uit en krijg je ook nog eens makkelijk hulp bij het vinden van een kamer in algemene studentenhuizen. Ideaal!

De dagelijkse borrels die bij Demos plaatsvinden, zijn in principe besloten borrels voor Demosleden. Echter komt het regelmatig voor dat Demosleden introducees meenemen om ze van de Demossfeer te laten proeven! Daarnaast organiseert Demos drie keer per jaar open feesten, die we #STUK noemen. Bij deze feesten is iedereen die zijn of haar ID-kaart en nederlandse studentenkaart kan laten zien welkom. Hier kan je dus zoveel vrienden mee naartoe nemen als je wilt!

Na de kennismakingstijd die in eind augustus en september plaatsvindt (verspreid over een aantal woensdagen, zie kopje “wat gebeurt er als ik me heb ingeschreven?”), zijn er geen verplichte activiteiten meer. Demos is een vrijblijvende vereniging waar je zelf kiest hoe je je lidmaatschap inricht. Jij kiest aan welke activiteiten je mee wilt doen, naar welke borrels je komt en welke je verplichtingen je aangaat. Niets moet, maar alles kan!

We staan te popelen om jullie deze zomer alvast een kijkje te geven bij onze vereniging. We zullen dan ook meerdere activiteiten organiseren (naast natuurlijk de TU/e intro) waarop je een keer sfeer kunt komen proeven. Op de homepagina kun je je interesse laten blijken door je e-mailadres in te vullen in het daarvoor bestemde vakje, maar mailen naar [email protected] werkt ook! Wij nemen in beide gevallen snel contact met je op. Hopelijk tot snel bij ons aan de bar!

Ik ben overtuigd! Hoe schrijf ik me in?

Tof dat je geïnteresseerd bent! Je kunt jezelf inschrijven op de inschrijfpagina op onze site. Daarnaast kan je je op verschillende momenten tijdens de TU Intro en Fontys Purple ook bij ons inschrijven. Twijfel je nog? Schroom niet, en spreek vooral onze leden in de donkerblauwe polo’s of lichtblauwe truien aan, zij vertellen je met veel plezier over hun ervaringen in Eindhoven en hun tijd bij een studentenvereniging! Wil je eerder antwoord? Stuur dan vooral een appje naar 0657743659 of mailtje naar [email protected]. Daar staan mensen klaar om jouw vragen direct te beantwoorden!

Ten eerste heb je natuurlijk de keuze gemaakt om jouw studententijd op de vetste manier te starten, gefeliciteerd! Nadat je je bij ons inschrijft, worden er meerdere activiteiten georganiseerd die jou helpen om de vereniging te leren kennen. Tijdens deze activiteiten leer je ook de rest van jouw generatie (alle nieuwe eerstejaars) en de ouderejaars leden kennen. Na deze kennismakingstijd word je geïnaugureerd als lid. Je hebt dus genoeg tijd om te beslissen of Demos echt bij je past, en je plekje te vinden binnen de vereniging! Het is wel belangrijk dat je er tijdens deze activiteiten bij bent, zodat je een goed beeld hebt van de vereniging wanneer je echt lid wordt.

De studenten van Demos staan te popelen om al je vragen te beantwoorden! Voor al je algemene vragen over Demos mag je altijd een mailtje sturen naar [email protected]. Heb je een vraag die specifiek over de intro gaat? Stuur deze dan naar [email protected], dan helpt onze introcommissie je verder. Wil je meer weten over de kennismakingstijd en hoe je na je inschrijving kennismaakt met de vereniging? Met dit soort vragen kan je terecht bij onze kennismakingscommissie, die te bereiken is op [email protected].