Agenda & evenementen

Wat biedt Demos?

Wat is de meerwaarde van Demos?
Demos heeft veel te bieden voor haar leden, bedrijven en de stad Eindhoven.  

Leden van Demos:

- Ontwikkelen zich op sociaal en professioneel niveau. Op de TU/e en de Fontys vergaren studenten veel theoretische kennis. Praktische en sociale vaardigheden ontbreken hierin vaak. Demos is hiervoor een ideale aanvulling op de studie, waar onze leden transformeren van student tot professional.

- Zijn assertief en staan stevig in hun schoenen. Naast professionele en sociale vaardigheden zoals samenwerken, vergaderen, plannen en organiseren, leren onze leden discussiëren en opkomen voor hun mening. Ze leren hoe ze met kritiek omgaan en hoe ze zelf opbouwende kritiek kunnen geven.

- Kunnen beleidsmatig en zelfstandig denken. Demos is een vereniging vóór en dóór leden. Dat wil zeggen dat alles binnen onze vereniging door leden zelf gedaan wordt. Of het nou gaat om het organiseren van een evenement of een verhuizing, studenten zijn verantwoordelijk. Dit zorgt ervoor dat leden zelfstandig en beleidsmatig gaan denken en verder kijken dan de horizon.

- Hebben een groot en sterk netwerk. Door de vele uren die onze leden met elkaar doorbrengen bouwen ze eenvoudig een groot netwerk op. Naast een groot netwerk maken leden ook hechte vrienden. Zo zijn er oud-leden en reünisten die 35 jaar na hun studententijd nog steeds samen op vakantie gaan.

Dit heeft als gevolg voor bedrijven:

- Dat leden sneller zelfstandig kunnen functioneren. Door de vaardigheden die ze tijdens hun studenten tijd hebben opgedaan, zullen zij op een veel kortere termijn zelfstandig kunnen functioneren.

- Dat leden op een hoger niveau kunnen functioneren. Doordat onze leden worden gemotiveerd om verder te kijken dan de horizon en al veel situaties uit het bedrijfsleven een keer hebben mee gemaakt, zullen zij mee kunnen denken en dingen sneller aan kunnen pakken dan een gemiddelde student.

- Dat u eenvoudig in contact kunt komen met deze studenten en studenten in heel Eindhoven. Demos is een ideaal platform om in contact te komen met deze en andere studenten. Door de combinatie van persoonlijk en formeel contact kunt u op een prettige manier kennis maken met deze studenten.

Dit heeft als gevolg voor Eindhoven als stad:

- Demos is essentieel voor Eindhoven Studentenstad. Demos is een van de drie grote studentenverenigingen van Eindhoven. Het op de kaart zetten van Eindhoven als studentenstad, zal positief uitpakken voor de aanwas van regionaal talent en verbetering van onderwijs.

- Leden worden gebonden aan Eindhoven. Hierdoor blijven ze eerder woon- en werkzaam in deze stad.

- Eindhoven kent een relatief hoog percentage ondernemers onder onze oud-leden en reünisten. Dit doet ten goede aan de economie en innovatie van Eindhoven.

Daarnaast zet Demos zich in voor het goede doel:

- Demos heeft een commissie van leden die zich met grote regelmaat inzetten voor het goede doel en voor de minder bedeelde medemens. Demos zet zich in voor ouderen in een verzorgingstehuis doormiddel van onder andere pim-pam-petmiddagen en kerststukjes maken. Verder zet Demos zich in voor asielzoekerscentra en doet ze mee met NL doet. 

- Jaarlijks wordt er een vlooienveiling georganiseerd voor het goede doel. De opbrengst van deze veiling gaat elk jaar weer naar een ander goed doel. Tijdens deze veiling worden veel ludieke acties geveild, om zo een mooi resultaat te boeken.
  • 25

    MAA
  • PCv (dus omlopen via de achterom om binnen te komen!)
  • 25

    MAA
  • JV i.o. Anansi activiteit
  • 27

    MAA
  • AcCie activiteit - Lasergamen in de Sociëteit
  • 24

    APR
  • Aurora Activiteit
  • 30

    APR
  • ALV 464


Onze SponsorsLogin voor leden