Agenda & evenementen

Huisvesting

  De Keizer

 Demos verhuist in het voorjaar van 2016 naar het grachtenpand 'De Keizer' aan de Keizersgracht in de binnenstad van Eindhoven

Eindhoven, 16/11/2016 –  Sociëteit De Keizer is een prachtig herenhuis in de binnenstad van Eindhoven. Onze sociëteit heeft twee barren, verschillende vergaderruimtes, en een grote zaal. Eén van de barren is de bovenbar. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor gezellige borrels na de colleges of ’s avonds, als ontspanning voor onze leden. De zaal rondom deze bar kan bovendien worden omgetoverd tot een ware feestzaal. In deze zaal is een mooie combinatie te zien tussen de moderne geluids- en lichtinstallaties, en het monumentale pand. Daarnaast heeft Demos een kelderbar, in een iets kleinere maar ook erg gezellige ruimte. Al het onderhoud en schoonmaakwerk aan de sociëteit wordt gedaan door de leden zelf. Ook de bar wordt volledig door leden draaiende gehouden, van het regelen van de inkoop tot het tappen.

De bovenbar is Demos’ meest gebruikte bar. Vier tapkranen, een groot assortiment aan speciaalbier, sterke drank en frisdranken kunnen vanaf deze bar geschonken worden, maar ook verschillende soorten versnaperingen zijn binnen handbereik. Aan deze bar, waarbij de authentieke monumentale aspecten van het grachtenpand goed tot zijn recht komen, kunnen leden na hun colleges ontspannen en meedoen aan allerlei activiteiten die elke week georganiseerd worden. In De Keizer kunnen onze leden ook terecht om gezellig samen te eten: op de tweede verdieping bevindt zich een keuken, waar regelmatig een lekkere maaltijd gekookt wordt.

In de sociëteit nemen veel leden ook deel aan commissies om zichzelf te ontplooien op professioneel en organisatorisch vlak, bijvoorbeeld om belangrijke dingen voor de vereniging te regelen of om gave activiteiten op te zetten. Zo wordt er onder andere elk jaar een stepestafette georganiseerd van Utrecht naar Eindhoven, werkt er een commissie aan het binnenhalen van sponsoring, en houdt een commissie zich bezig met het organiseren van de introductieweek.

Dit drukke verenigingsleven, bestaande uit het gezellig kunnen borrelen, maar ook het deelnemen aan serieuzere nevenactiviteiten, had tot zeer recent zijn plekje in een sociëteit binnen de Bunker, een pand naast het universiteitsterrein van de TU/e. Na 47 jaar vertoeven in deze sociëteit ‘Batjevier’, werd het voor Demos tijd om op zoek te gaan naar iets nieuws, een plek om alle activiteiten voort te zetten en het bruisende verenigingsleven vorm te geven.

In 2016 is Demos verhuisd naar De Keizer. Deze verhuizing is voor het grootste deel door onze eigen leden waargemaakt. Het uitzoeken van een geschikt pand, de aankoop ervan en het rondkrijgen van de financiering is door Demosleden uitgevoerd, met hulp van de reünisten van de vereniging. Tijdens de verbouwing hebben onze leden ook veel bijdragen geleverd door zelf te klussen - hierdoor heeft Demos wel een ton kunnen besparen! Het proces van vier jaar hard werken voor een nieuwe sociëteit heeft in april 2016 echt haar vruchten afgeworpen met de opening van sociëteit ‘De Keizer’. Omdat de verhuizing en inrichting van het pand zo veel mogelijk door de vereniging zelf zijn uigevoerd, is de sociëteit de trots van onze eigen leden, en is het verblijven in dit mooie grachtenpand in het centrum van Eindhoven nog veel mooier.


 • 23

  APR
 • Cantus Diabolo
 • 24

  APR
 • Demoskapper
 • 24

  APR
 • Aurora Activiteit
 • 30

  APR
 • ALV 464
 • 01

  MEI
 • Congo Moordspel


Onze SponsorsLogin voor leden